- כלל ראשון: מהו התקציב השבועי שלכם(לא תקציב חודשי!). זוהי החלטה אישית של כל משפחה אבל חשוב שיש מושג מה ההגבלה שלנו ורק כך נוכל לעצור בקניות הפחות חשובות. במהלך הקניה אנחנו לא בדיוק יודעים מה מצבנו הכספי בקניה זו ואולי יהיו מוצרים שבסוף נותר עליהם אז כדאי לחלק את העגלה לשניים: מקדימה נשים את כל המוצרים שממש חשוב שנקנה ומאחור נשים את כל הדברים הפחות חשובים: הפינוקים. או שנכניס לשקית מיוחדת לכך ואותם נוציא אחרונים מהעגלה. לפני שמחליטים להעביר אותם לקופאית בודקים את מצב החשבון ומחליטים אם משאירים או לוקחים.
- הינה כלל שיכול מאד לעזור: הולכים לקניות בסופר רק פעם אחת בשבוע. לפעמים נדמה שללכת כמה פעמים ולקנות כל פעם קצת חוסך כסף אבל ההיפך הוא הנכון. כשיודעים שהקנייה היא לכל השבוע חייבים לתכנן את הקנייה ולא סתם לקנות מה שרואים. לכל אחד יש היום והמקום העדיפים עליו אבל אני למדתי בדרך הקשה שבימי ראשון אין כמעט ירקות טריים או שהרבה ירקות פשוט חסרים. חברה לימדה אותי שבשוק קונים בשר טרי ביום שלישי כי ביום ראשון נעשית השחיטה, ביום שני הכול מגיע לשוק וביום שלישי מסדרים את המדפים עם הסחורה החדשה. פירות וירקות כדאי לקנות בשוק מאמצע ועד סוף השבוע.
- הכי טוב לבוא לקניות עם כסף מזומן ולא להשתמש בכרטיס אשראי. מביאים בדיוק הסכום שרוצים להוציא. כך אין אפשרות לעבור את ההקצבה.
- חשוב לא ללכת לקניות בסופר רעבים. כשרעבים כל מוצר קורץ לנו ומבטיח שנוכל להכין ממנו ארוחה. אבל יש רק מספר מוגבל של ימים בשבוע ואי אפשר להכין הכול בשבוע אחד.
- אם מקדישים כמה דקות לתכנון הארוחות למשך השבוע חוסכים קניות מיותרות. בכל משפחה הארוחות שונות. כשיש ילדים צריך להכין סנדויצ'ים לבית הספר, כשמדובר בזוג אולי נהוג לאכול כל בוקר ארוחת בוקר ולא קורנפלקס עם חלב כמו הילדים. יש משפחות שהארוחות מבושלות כל יום מחדש ומשתדלים לא לבשל יותר ממה שאוכלים באותו יום.
- פירות וירקות עונתיים לרוב יהיו זולים יותר, טעימים יותר, ובריאים יותר. כדאי לבדוק אילו מוצרים הם בעונה ולבנות את התפריט סביבם.
- בהתאם להרגלים של כל משפחה מתכננים את מה שנאכל השבוע. כדאי ממש לכתוב על נייר ולתלות על המקרר.
- בכל שבוע כדאי לתכנן יום אחד שבו אוכלים רק מה שייש במקרר ובמזווה אין קניות נוספות. זה מפליא כמה ארוחות יצירתיות נהדרות נולדות ביום כזה.
- מתכננים את רשימת הקניות: ראשית בודקים את מה שיש במקרר, במקפיא ובמזווה. ואם זה מעצבן אתכם להתחיל לרשום הכול (אין מצב שזוכרים הכול) פשוט פותחים את המקרר ומצלמים בעזרת הטלפון את המדפים והמגירות וכך גם את הפריזר והמזווה. אם בזמן הקניות לא זוכרים אם יש לנו בבית עגבניות וכמה פשוט פותחים את הטלפון ומציצים.
- עוד משהו שהטלפון מאד עוזר הוא הכנת רשימת קניות. כמה פעמים יצאתי מהבית ורק בסופר גיליתי ששכחתי את רשימת הקניות בבית. כשהייתי עושה רשימת קניות על נייר הייתי מצטיידת גם בעט ומוחקת כל מה שכבר הכנסתי לעגלה. קרה לי גם שהשארתי את רשימת הקניות על המלפפונים או את העט על מדף השימורים. לטלפון אנחנו יותר מחוברים (כדאי לצאת עם פאוץ' כי גם את הטלפון אפשר לשכוח באיזה מדף). את הטלפון לא נשכח בבית ואם נשכח בטוח נחזור לקחת אותו. את הרשימה לא עורכים רק לפני שהולכים לקניות. כיון שאנחנו כל הזמן עם הטלפון כל פעם שנזכרים במשהו מוסיפים לרשימה. יש המון אפליקציות פשוטות לקניות. רק תכתבו shopping list או רשימת קניות ותקבלו המון אפליקציות. צריך לשבת חמש דקות ולנסות אותם לראות שאתם מסתדרים.
- כולם אוהבים מבצעים. הבעייה היא שלפעמים מתפתים לקנות משהו במבצע רק בגלל שהוא במבצע ולא בגלל שבאמת צריכים אותו. אם מדובר במוצרים שיכולים להישאר במזווה שנים רבות (שימורים, סוכר, מלח, דבש וכו') והם במבצע משמעותי אולי כדאי אבל בשביל 30-50 אגורות לא כדאי לחרוג מהתקציב.
הנה הטיפ הכי חשוב לקניות בסופר:
- שימו לב שהמצרכים שהם ממש בגובה העיניים שלכם הם של חברות ששילמו להיות שם ממש מול העיניים שלכם וזה ממש לא אומר שהם זולים יותר. המוצרים האלה יושבים להם כך מול האף שלנו כדי שלא נפספס אותם ונקנה אותם. שילמו כדי שיהיו שם. הרימו את העיניים למעלה והורידו את הראש למטה שם תמצאו את המצרכים הזולים יותר. שום דבר בהנחת המוצרים על המדפים בסופר הוא לא מקרי הכול מתוכנן על ידי הרשתות ואיך הם יכולים להרוויח יותר. עכשיו בוא נראה איך אנחנו יכולים להרוויח יותר.
- מוצרים עם שמות החברות המפורסמות עולים יותר מאותם מוצרים בדיוק עם שמות אחרים פחות או לא ידועים או שם הרשת. קחו ליד שתי קופסאות שימורים למשל אחת של חברה מאד ידועה ויקרה יותר ואחת של חברת הרשת או חברה פחות ידועה וזולה יותר. שימו לב למרכיבים והכי מפתיע! תגלו שבדיוק אותו בית חרושת ייצר את שני המוצרים יש בהן בדיוק אותם מרכיבים ואחד יקר ואחד זול. יש לנו נטייה לקנות מותגים.
- השוואה בין שני מוצרים לפעמים קשה ובכוונה מבלבלת. לפעמים המחיר הוא לפי משקל (גרמים) ולפעמים לפי נפח (מיליליטר) תהיו בטוחים שזה לפי מה שיוצא לחברה יותר זול אבל לנו הרבה יותר קשה להשוואה. כשאנחנו רואים שני מוצרים דומים על המדף ברור שנבחר בזול יותר. אבל לא תמיד מה שנראה יותר זול הוא באמת יותר זול. בדקו את משקל המוצר (או הנפח של המוצר) האם המוצר הזול באמת שוקל (או מכיל) כמו המוצר היקר? אולי הוא שוקל (או מכיל) פחות ולכן זול יותר.
- שימו לב לתאריכי התפוגה של המוצרים. בדרך כלל את הטריים יותר מחביאים מאחור ומקדימה ניצבים המוצרים שתאריך התפוגה שלהם קרוב.
- העובדה היא שכשהולכים לקניות עם ילדים ההוצאות גדולות יותר אבל זה יכול להפוך לבילוי כיפי לכל המשפחה והרי ממילא תמיד קונים גם לילדים. מגדירים סכום כסף שכל ילד יכול להוציא ונותנים לילד להסתובב בין המדפים שמעניינים אותו ולבחור מצרכים שהוא רוצה וגם לחשב אם זה עומד בסכום הכסף שמוקצב. זו תעסוקה כיפית לילדים והם גם לומדים חישובי הוצאות.
- קניות אונליין מאפשרות לך לראות את הסכום הכולל לפני ביצוע הקנייה, דבר שמקל על שמירה על התקציב. בנוסף, קניות באינטרנט מפחיתות את הפיתוי לקנות מוצרים מיותרים.



