תמונה ראשית כשר

טיפים לשניצלים

השניצל נולד באוסטריה ושם הוא עשוי מבשר עגל חלב.
אנחנו מכינים אותו מחזה עוף כי ההורים שלנו שבאו מאירופה רצו להכין לנו שניצלים אבל בשר עגל לא היה ואם היה עלה הרבה מאד.
חזה עוף רך וטעים.
אני אישית חושבת שאין לשניצלים שלנו מה להתבייש ואפילו יותר מזה המקוריות שלנו לגבי מתכוני השניצלים יכולה להכיל ספר בישול בפני עצמו.

  • יש שאוהבים את השניצל שלהם עבה ועסיסי אבל נהוג לחשוב שצריך לשטח שניצל כדי שיהיה דק, עושים זאת בפטיש מיוחד לכך. גם בעניין הפטיש יש ויכוח יש כלי שנקרא פטיש שניצלים. זהו פטיש שבצד אחד הוא משטח  חלק ומצדו השני מתכת עם שיניים. זה כלי שרוצחים אתו את השניצל. ובזמן הרצח ניתזים חתיכות קטנות של חזה עוף לכל עבר. אבל יש כלי אחר שגם הוא פטיש שניצלים והוא בעצם משטח מתכת רחב וכבד שלא צריך להתאמץ כדי להכות אתו את השניצל כי הוא כבד ויורד במכה על חתיכת הבשר ומכה אחת פשוט משטחת את השניצלים לגמרי.
  • בכל מקרה מצפים את השניצל בקמח, בבלילת ביצה ובפירורי לחם. הרבה פעמים אנחנו מדלגים על ציפוי הקמח אבל יש לו לקמח תפקיד חשוב, בעצם בעזרתו מדביקים את הביצה לשניצל ולביצה מדביקים את פירורי הלחם. חשוב לא לערבל את הביצה יותרמידי שלא תתמלא באוויר. הקמח שומר על כולם דבוקים לשניצל עצמו. ויתור על הקמח עלול לגרום להיפרדות שכבת הציפוי מהשניצל עצמו.
  • נהוג לסחוט לימון טרי על השניצל. אצלינו (וזה מתחיל בילדים) מעדיפים בדרך כלל קטשופ על השניצל.
  • יש המון דרכים לקבל טעם מיוחד לשניצלים ואני מדברת כמובן על שניצלים מחזה עוף: לפני הכול אפשר להשרות שניצלים במרינדה שנותנת טעם מיוחד לשניצלים. ריכוך חזה עוף לא ממש נחוץ, אבל אם רוצים טעם מיוחד אפשר לבחור במיני מרינדות שיכולות להכיל: רוטב סויה, יין לבן, קטשופ, חרדל, שום, רוטב מייפל
  • גם את פירורי הלחם אפשר לגוון: אפשר לערבב את פירורי הלחם בכמות שווה של אגוזים טחונים או שבבי קוקוס או זרעוני שומשום, אפשר להשתמש בפירורי גריסיני, פירורי בייגלה או פירורי קרקרים במקום בפירורי לחם ואפילו ביסלי גרוסים הם ציפוי נהדר. לפי מה שגיל חובב גילה כשיצא למסע בעקבות השניצל פירורי הלחם צריכים להיות דקים דקים.
  • חשוב לנער את נתח בשר השניצל המצופה להורדת כל פירורי הלחם שלא נדבקו לבשר כי אלה נופלים מהשניצל בטיגון, נחרכים מהר וגורמים לשניצל להיחרך ולטעם מריר.
  • חשוב שנתייחס לטיגון השניצל בסבלנות ושהאש לא תהייה גבוהה מידי כי אז נקבל שניצל שנראה שרוף מבחוץ ולא ממש עשוי מבפנים או יותר מידי עשוי ויבש מבפנים. אז אש ממש לא גבוהה למעשה יותר נמוכה מבינונית. וסבלנות סבלנות.
  • ושוב לפי מה שגיל חובב גילה במסעו בעקבות השניצל בכלל מטגנים במחבת עם שמן עמוק וכל הזמן מנענעים את המחבת.
  • כדאי לחפש בYnet "המסע של גיל חובב לשניצל הווינאי המושלם" נכון זה היה מזמן אבל עדיין מרתק ומלמד.
    https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4772962,00.html
שניצלים

שניצלים

תפריט נגישות