תמונה ראשית כשר

הכנת ליקר ביתי

הבא כל המתכונים הקודם

אפשר להכין ליקר כמעט מכל פרי כשהוא בעונה: שסק, ענבים, שזיפים, רימונים, מישמש, תות שדה ואני מכירה מישהו שאפילו הכין ליקר מאבוקדו..

חשוב להשתמש בפרי שטוף וממש יבש.
אם יש לפרי גלעינים כדאי לגלען.
לכל פרי זמן הכנה משלו מנסים ורואים.

יש כמה שיטות להכנת ליקר הכי מומלץ או בסוכר או באלכוהול.

מצרכים

  • יחס של 1:1 פרי וסוכר
  • וודקה לפחות 40% או אלכוהול 95%

הכנה

שיטת הכנת ליקר בסוכר:

  1. העיקרון פשוט: משרים את הפרי שלם או חתוך  בכלי כשהוא עטוף היטב בסוכר. כמות הסוכר היא אותו משקל של הפרי כלומר יחס של 1:1 (אפשר גם יותר) העיקר שכל הפרי מכוסה וטובע בסוכר. תמיד מתחילים בסוכר ומסיימים בסוכר.
  2. לא סוגרים את הצנצנת במכסה כדי לתת לגזים להשתחרר אבל מכסים בפיסת בד קשורה או מחוזקת בגומייה. רצוי להעמיד את הצנצנת במקום חשוך וקריר (לא במקרר) וללא שמש.
  3. כשמתחילים להצטבר נוזלים בתחתית הצנצנת מנערים את הצנצנת או מערבבים בעזרת כף עץ ארוכה נקייה ויבשה מאד. (אני מערבבת כל יום בעזרת כף עץ שנשארת בכלי גבוהה ליד הצנצנות).
  4. אחרי שבוע או שבועיים או יותר (תלוי בפרי ובאיזה מידת תסיסה מעוניינים) כשכל הסוכר נמס במיץ הפרי והפרי התכווץ אפשר לסנן את הנוזלים. אני לא מחכה לתסיסה ארוכה ואחרי שבוע כשכל הסוכר הפך לסירופ סמיך אני מסננת. רצוי לסנן במסננת הכי צפופה אפילו בבד גזה. קשה להגיע לנוזל מזוקק אבל זה ממש לא חשוב לטעם.
  5. מוסיפים לנוזלים המסוננים וודקה בכמות שאוהבים אבל לפחות 40% כדי שהליקר לא יתקלקל. אבל בעיקר טועמים ומחליטים. כשמוסיפים אלכוהול 95% מרגישים לפעמים ריח וטעם משונים, אם סוגרים ומחכים עוד שבוע שבועיים הריח והטעם המשונים נעלמים. אני ממליצה על וודקה במקום אלכוהול.
  6. מכניסים לבקבוקים מעוקרים (!!!) וסוגרים היטב בפקק.

כולם נשבעים ששומרים את הליקרים שלהם סתם בארון ובכל זאת אני ממליצה לשמור במקרר.

ליקר ביתי

ליקר ביתי

ליקר ביתי

ליקר ביתי

הבא כל המתכונים הקודם

תפריט נגישות